Záujem o testovanie klesol. Dopoludnia sa otestovalo 31.548 ľudí

1
Na Slovensku sa začalo štvrté dobrovoľné kolo testovania. Uskutoční sa v dňoch 21. až 22. novembra od 8.00 do 20.00 v takmer 500 mestách a obciach, v ktorých v rámci posledného testovania bol podiel pozitívnych testov viac ako 1 percento. (Foto: TASR)

Na štvrtom kole testovania na nový koronavírus sa v sobotu k 12.00 h zúčastnilo 31.548 ľudí. Pozitívny test malo 602 z nich, čo v priemere predstavuje 1,91 percenta. Najväčšie číslo pozitívne testovaných bolo pod veliteľstvami Hlohovec a Zvolen. Na brífingu v Púchove o tom v sobotu informoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) s tým, že evidujú približne tretinový záujem oproti testovaniu pred dvoma týždňami.

Testovanie v sobotu zabezpečuje spolu 4876 ľudí, Naď ho zhodnotil ako pokojné. “Ľudia postupne prichádzajú, netvoria sa rady. Neevidujeme situáciu, že by vo veľkom prichádzali obyvatelia z iných regiónov. Napriek tomu, že sme v rámci tohto týždňa pri príprave testovania evidovali obavy alebo istú mieru menšej spolupráce, napokon sa podarilo začať testovanie v každom meste a obci, kde sme to plánovali,” uviedol minister.

Naď zároveň poprosil ľudí, aby sa prišli nechať otestovať, a predstaviteľov samospráv, aby sa snažili ľudí k testovaniu motivovať. O tom, ako bude vyzerať ďalšie testovanie, sa podľa ministra rozhodne na rokovaniach budúci týždeň. “Uvidíme, aké budú návrhy aj od odborníkov,” dodal.

Testovanie tento víkend prebieha identicky ako pri predošlých kolách. Oproti predošlému kolu je zmena v odmeňovaní zdravotníckeho personálu. Ten podľa Naďa dostane tentoraz jednotnú odmenu 200 eur za odpracovaný deň. V rámci evidencie testovaných obyvateľov sa po novom rozlišujú osoby s trvalým pobytom v testovaných mestách a obciach a osoby, ktoré sa tam prišli dať testovať z iných oblastí.

V 458 mestách a obciach sa počas víkendu koná ďalšie kolo testovania. Tentoraz je dobrovoľné. Týka sa miest a obcí, ktoré v rámci posledného testovania dosiahli podiel pozitívnych testov viac ako jedno percento. Ľudia sa môžu testovať od 8.00 do 20.00 h.

- Reklama -

1 komentár

  1. Sa divím, že im na to ľudia ešte chodia. Po toľkých informáciach ktoré majú k dispozícii si nevedia zvážiť, že toto testovanie nemá žiadny význam. Odborníci to jasne povedali!!! Iné je ak sa niekto cíti zle. Ale aj tak by mal navštíviť lekára a ten by mu mal vykonať daný test. A nie ako to bolo pri DOBROVOĽNOM testovaní, keď vás testoval Boh ho vie kto!!!

Comments are closed.