Trump sa zúčastní na virtuálnom summite skupiny G20

0
Donald Trump. Foto: TASR/AP

Americký prezident Donald Trump sa v sobotu zúčastní na virtuálnom summite lídrov skupiny G20, ktorý usporadúva Saudská Arábia, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na nemenovaného vysokopostaveného predstaviteľa administratívy USA.

Trumpova účasť na dvojdňovom summite, ktorý sa začína v sobotu, sa uskutoční po jeho účasti na piatkovom virtuálnom summite Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC).

Summity sa konajú prostredníctvom videokonferencie v dôsledku pandémie nového koronavírusu.

Saudská Arábia je prvou arabskou krajinou, ktorá hostí summit G20. Očakáva sa, že v diskusiách budú dominovať dôsledky pandémie nového koronavírusu a kroky na oživenie globálnej ekonomiky.

Trump v piatok počas prvého verejného vystúpenia za uplynulý týždeň znova vyhlásil, že “zvíťazil” v nedávnych voľbách.

Víťazom amerických prezidentských volieb z 3. novembra sa stal demokratický kandidát Biden po tom, čo zvíťazil v kľúčovom štáte Pensylvánia. Americké médiá ho vyhlásili za víťaza prezidentských volieb 7. novembra.

Zbor voliteľov, ktorý formálne zvolí Joea Bidena za prezidenta a Kamalu Harrisovú za viceprezidentku, sa zíde 14. decembra. Jednotlivé štáty musia do Washingtonu doručiť svoje správy s overenými konečnými výsledkami najneskôr 8. decembra.

- Reklama -