USA: Po streľbe v nákupnom centre v štáte Wisconsin ostali zranení ľudia

0
Viacerí ľudia utrpeli zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo v piatok v nákupnom centre v americkom štáte Wisconsin. Nikto však nie je v ohrození života, uviedli miestni predstavitelia, podľa ktorých polícia naďalej pátra po podozrivom z útoku. (Foto: TASR)

Viacerí ľudia utrpeli zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo v piatok v nákupnom centre v americkom štáte Wisconsin. Nikto však nie je v ohrození života, uviedli miestni predstavitelia, podľa ktorých polícia naďalej pátra po podozrivom z útoku. Informácie priniesli agentúry AP a AFP.

K incidentu došlo v nákupnom stredisku Mayfair Mall v meste Wauwatosa v metropolitnej oblasti Milwaukee. Svedkovia podľa miestnych médií uviedli, že počuli osem až 12 výstrelov. Televízia WISN informovala, že z objektu vyniesli na nosidlách najmenej päť ľudí.

Centrum Mayfair Mall bolo vo februári miestom, kde miestny policajt Joseph Mensah zastrelil 17-ročného Afroameričana Alvina Colea. Polícia uviedla, že Cole utekal pred jej príslušníkmi, pričom Mensah, ktorý je tiež Afroameričan, vypovedal, že mladík naňho mieril strelnou zbraňou. Pred nákupným strediskom sa v nasledujúcich mesiacoch konali sporadické protesty.

Prokurátor okresu Milwaukee odmietol vzniesť voči policajtovi obvinenia, mesto však tento týždeň oznámilo dohodu o ukončení pracovného pomeru, na základe ktorej Mensahovi vyplatia najmenej 130.000 dolárov za odchod z policajného zboru.

Na snímke z videa poskytnutého televíznou stanicou WISN záchranári prevážajú dve zranené osoby do čakajúcich sanitiek v nákupnom centre Mayfair Mall vo Wauwatose vo Washingtone v piatok 20. novembra 2020. (Foto: TASR)
- Reklama -