Tisíce ľudí protestovali v Bratislave proti vláde: Stop diktátorskej vláde. Dodržujte ústavu. Matovič je vírus

1
protest pred Prezidentským palácom, Bratislava (Foto: TASR)

Tisícky ľudí vyšli v utorok do ulíc protestovať proti vláde Igora Matoviča (OĽANO) a opatreniam prijatým pre pandémiu nového koronavírusu, a to napriek platnému núdzovému stavu a zákazu zhromažďovania sa. Protesty sa popoludní konali na Hodžovom námestí, pred Úradom vlády na Námestí slobody, dav sa presúval tiež z hlavnej stanice. V pohotovosti boli aj bezpečnostné zložky.

Okolo 15. hodiny sa začali schádzať na hlavnej stanici najmä futbaloví fanúšikovia. Mnohí boli podgurážení alkoholom, na hlave mali kukly. Kričali heslá na adresu predsedu vlády. Na transparentoch mali aj slogany “Stop diktátorskej vláde” či “dodržujte zákony, dodržujte ústavu”. Následne sa presunuli pred Úrad vlády na Námestie slobody a Hodžovo námestie.

Pred úradom vlády boli umiestnené mobilné zábrany, ktoré ho oddeľujú od Námestia slobody. Futbaloví ultras fanúšikovia hádzali v týchto miestach delobuchy a snažili sa zhodiť aj zábrany. Na mieste sa nachádzali aj policajti na koňoch.

Následne sa demonštranti spred úradu vlády presunuli k Prezidentskému palácu, kde sa pripojili k stovkám ľudí, ktorí boli na tomto mieste už skôr. Pripravení na mieste boli aj kukláči. Dopravu usmerňujú policajti, ktorí po 16. hodine uzavreli priľahlé ulice. Aj tento protest bol zameraný proti vláde. Zaznela hymna i rôzne pokriky, ako napríklad “Matovič je vírus” alebo “slobodu, slobodu”. Na transparentoch prirovnávali ľudia premiéra k Adolfovi Hitlerovi a vládu k fašistom, na kabátoch mali niektorí pripnutú židovskú hviezdu s nápisom netestovaný.

- Reklama -

1 komentár

  1. Minister OBUŠOK čosi hovoril o zbraniach ľudí čo prídu protestovať proti vláde Matoviča ! Jediné zbrane , ktoré som videl , mali policajti !!!

Comments are closed.