Česko: Pribudlo 5406 nakazených, pokles oproti predošlému týždňu

0
Na snímke zdravotníci pripravujú na prevoz pacienta s ochorením Covid-19 z Jisky v nemocnici v českom Kyjove do Brna. Foto: TASR/AP

V Českej republike pribudlo v pondelok celkovo 5406 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Vyplýva to z úplnej bilancie, ktorú v noci na utorok zverejnilo ministerstvo zdravotníctva ČR.

Podľa servera Novinky.cz je zaznamenaný pondelkový počet prípadov zhruba trikrát vyšší než v nedeľu, keď sa však vo všeobecnosti menej testuje.

Bilancia za 16. november je však zhruba o tisícku nižšia než v pondelok pred týždňom, keď pribudlo 6048 nových prípadov infekcie.

Aktuálne v ČR bojuje s nákazou 117.858 ľudí; 6592 je v nemocniciach, avšak počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 klesá.

Od začiatku pandémie bolo v krajine potvrdených už 465.523 infikovaných a 6416 úmrtí. Za pondelok pribudlo aj 85 nových úmrtí, informovala TV Nova.

Najviac nakazených na počet obyvateľov je aktuálne v  okresoch Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Chrudim a Jičín.

Celkové denné nárasty nakazených v ČR v posledných dňoch klesajú. Najhoršia situácia bola v krajine v polovici októbra. Problémom však zostáva vysoký podiel pozitívnych testov; takýto výsledok má zhruba každý štvrtý testovaný.

- Reklama -