ÚŠP: Pri prepustení Makóa sa bral do úvahy aj jeho postoj ku konaniu

0
Eskorta privádza bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici v sobotu 19. septembra 2020. Foto: TASR

V prípade prepustenia bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (FS) Ľudovíta Makóa z väzby vzal dozorový prokurátor do úvahy aj postoj obvineného k trestnému konaniu. Pre TASR uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová s tým, že ho prepustili v piatok.

„Dnešného dňa bol príkazom dozorového prokurátora prepustený z väzby obvinený L. M. Dozorový prokurátor dospel k uvedenému záveru po dôkladnom preskúmaní jednotlivých okolností danej trestnej veci a bol vzatý do úvahy aj postoj obvineného k trestnému konaniu,” povedala Tökölyová.

Vyšetrovanie podľa jej slov pokračuje. Na prípad je naďalej uvalené informačné embargo, ktoré vydal dozorový prokurátor.

Ľudovíta Makóa zadržala polícia 17. septembra, o jeho väzbe Špecializovaný trestný súd rozhodol o dva dni neskôr. Je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu obmedzovania osobnej slobody a obzvlášť závažného zločinu vydierania.

- Reklama -