Vláda diskriminuje dva milióny poistencov, myslia si súkromné ZP

0
euro, currency, money
Ilustračná snímka. Foto: Pixabay

Vláda opakovane diskriminuje viac ako dva milióny ľudí poistených v súkromných zdravotných poisťovniach (ZP). Tvrdí to súkromná ZP Dôvera v reakcii na opätovné dofinancovanie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

„V mene poldruha milióna poistencov Dôvery sa pýtame, prečo musia zo svojich zaplatených daní dotovať štátnu zdravotnú poisťovňu, ktorá hospodári neefektívne?” reagoval jej PR Špecialista Matej Štepianský.

Vláda v stredu odobrila návrh na zvýšenie základného imania VšZP o 98 miliónov eur zo štátnych finančných aktív. Ministerstvo zdravotníctva odmieta, že by šlo o nedovolenú štátnu pomoc.

ZP Union: Ďalšie dofinancovanie VšZP je principiálne nesprávne

Zdravotná poisťovňa (ZP) Union považuje rozhodnutie na ďalšie dofinancovanie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) vo výške 98 miliónov eur, navyše bez verejnej diskusie, za principiálne nesprávne a bytostne neférové. Pre TASR to uviedla jej hovorkyňa Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

„Nerozumieme, prečo štát úplne iracionálne neustále podporuje stratovú poisťovňu s najväčším odlevom poistencov a s veľmi zlou úrovňou služieb pre svojich klientov. Ignoruje tak občanov, ktorí sú presvedčení o tom, že konkurencia je dôležitá a jediné, čoho sa dopustili je, že si ako svojho partnera pre zdravotnú starostlivosť vybrali neštátnu poisťovňu,” uviedla v reakcii.

ZP Union pripomenula, že VŠZP ako “dobrý hospodár”, za ktorého štátnu zdravotnú poisťovňu označil premiér Igor Matovič (OĽANO), sa tento rok dostala do štádia, keď potrebuje už druhú pomoc štátu. Zdôraznila, že opakovane upozorňuje na fakt, že vláda nedáva zo svojich peňazí, ale z daní a odvodov všetkých Slovákov. „Aby mohla niečo dať, musí najskôr niekomu vziať,” dodala súkromná zdravotná poisťovňa.

- Reklama -