Zvolen: Nemocnica má 25 pozitívnych zamestnancov na COVID-19

0
Ilustračná snímka. (Foto: TASR)

Zvolenská nemocnica má 25 pozitívnych zamestnancov na ochorenie COVID-19 a ďalších 14 zamestnancov je v karanténe. Uviedla to Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Ako dodala, pozitívnych na nový koronavírus je aj 12 pacientov, ďalší štyria sú na umelej pľúcnej ventilácii. „Za minulý týždeň evidujeme jedno úmrtie na oddelení pre pacientov s ochorením COVID-19. Príčinu úmrtia však určí až pitva,“ zhrnula hovorkyňa.

Nemocnica testovala pacientov, zamestnancov a ich príbuzných vo svojich priestoroch aj počas druhého kola testovania na nový koronavírus. V piatok a sobotu (6. – 7. 11.) otestovali v areáli nemocnice spolu 1314 ľudí. „Z nich bolo 31 ľudí pozitívnych,“ spresnila s tým, že testovanie bolo pokojné a záujemcovia nemuseli dlho čakať v rade.

Fungovanie v tomto zdravotníckom zariadení je podľa Pavlikovej zabezpečené. „Pre vývoj pandémie je na dennej báze vyhodnocovaná aktuálna situácia a v prípade potreby budú prijímané operatívne riešenia,“ reagovala s tým, že vedenie nemocnice má pripravené v súlade s pandemickým plánom aj riešenia pre prípadné ďalšie zhoršovanie sa situácie. „Významne však môžu zasiahnuť do rozsahu poskytovanej starostlivosti a sú závislé od personálnej situácie v nemocnici,“ dodala.

Vo zvolenskej nemocnici od konca septembra platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus.

- Reklama -