Premiér sa pre opatrenia stretne so zástupcami sektorov dotknutých pandémiou

0
V popredí premiér Igor Matovič. Foto: TASR

Premiér Igor Matovič (OĽANO) sa má pre opatrenia stretnúť so zástupcami podnikateľov v gastronómii, prevádzkovateľov kín či divadiel, so zástupcami škôl, posilňovní, športových klubov aj cirkví na Slovensku. Hovoriť majú o opatreniach počas nadchádzajúcej zimy v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Stretnutie sa má konať v utorok (10. 11.) o 14.00 h v hoteli Bôrik v Bratislave. Premiér o tom informoval na pondelkovej tlačovej konferencii.

Matovič sa podľa vlastných slov obáva, že ak počas zimy na päť či šesť mesiacov ostanú zatvorené rôzne prevádzky, dostaneme z toho “takú ponorku, že nebudeme mať schopnosť bojovať s pandémiou”. Zdôraznil, že nás čaká epidemiologicky ťažká zima. Očakáva, že si so zástupcami viacerých segmentov na stretnutí povedia aj to, kto je čo ochotný urobiť preto, aby sme si “slobodu užívali čo najdlhšie”.

„Zároveň považujem za dôležité, aby sme týmto ľuďom dali svetielko na konci tunela,” uviedol s tým, že potrebujú vedieť, za akých podmienok by mohli znova fungovať.

Matovič si vie predstaviť, že ak by sa dohodli, mohla by napríklad škola raz za tri týždne pretestovať svojich zamestnancov, žiakov a ich rodičov. „Škola si zabezpečí svoj odberový tím, my ako štát dodáme testy, materiálové zabezpečenie,” poznamenal s tým ,že by sa to dalo riešiť takýmto spoločným postupom. Aj o tom sa chce na stretnutí rozprávať, aby predišli dlhodobému fungovaniu škôl v dištančnom režime.

- Reklama -