Voľby USA: Trump už v sobotu na verejnosti nevystúpi, oznámil Biely dom

0
Úradujúci americký prezident Donald Trump (uprostred) stojí vo svojom golfovom klube v Sterlingu v štáte Virgínia v sobotu 7. novembra 2020. Víťazom amerických prezidentských volieb sa stal demokratický kandidát Joe Biden po tom, čo zvíťazil v štáte Pensylvánia. Bývalý viceprezident presiahol hranicu 270 hlasov voliteľov a tak porazil svojho republikánskeho protikantidáta Trumpa. Americký prezident Trump odmieta prijať prehru a vyhlásil, že voľby sa ešte neskončili. Trump takisto vyhlásil, že podnikne ďalšie právne kroky. (Foto: TASR/AP)

Biely dom v sobotu novinárom oznámil, že prezident USA Donald Trump a poprední predstavitelia jeho tímu už v ten deň viac verejne nevystúpia. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Trump strávil dopoludnie vo svojom golfovom klube v štáte Virgínia, neďaleko hlavného mesta USA Washington. A práve tam sa dozvedel, že hlavné americké médiá vyhlásili za víťaza prezidentských volieb demokratického kandidáta Joea Bidena.

Trump sa potom vrátil do Bieleho domu, pričom vtedy už ľudia zaplnili neďaleké washingtonské ulice a oslavovali Bidenovo víťazstvo.

- Reklama -