Remišová: Verím, že USA budú pod novým vedením spoľahlivým partnerom

0
Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Vicepremiérka a šéfka rezortu investícií Veronika Remišová (Za ľudí) zagratulovala občanom Spojených štátov amerických k zvoleniu Joea Bidena za nového prezidenta. Verí, že USA budú pod novým vedením spoľahlivým partnerom pre Európu aj pre Slovensko. Informovala o tom na sociálnej sieti.

“Dnes viac ako inokedy potrebujeme na čele štátov lídrov a osobnosti, ktoré dokážu zjednocovať a vytvárať spojenectvá. USA a Európska únia majú medzi sebou dlhotrvajúce partnerstvo,” uviedla Remišová. Dodala, že to je partnerstvo spoločnej demokratickej vízie, kde je sloboda dôležitým pilierom. Je to tiež podľa Remišovej partnerstvo spoločnej obrany a silných obchodných stykov.

“Pre Slovensko je dôležité vytvárať spojenectvá rovnocenných a hrdých partnerov, či už je to v rámci Európskej únie alebo vo svete, pretože takéto partnerstvá prinášajú mier a prosperitu,” poznamenala vicepremiérka.

Remišová pripomenula, že budúci rok bude pre Slovensko dôležitý postup v otázke Parížskej dohody o zmene klímy, jadrovej dohody s Iránom a tiež pri usporiadaní vzájomného obchodu pri férovom zdaňovaní ziskov nadnárodných technologických firiem.

Víťazom amerických prezidentských volieb sa stal demokratický kandidát Biden po tom, čo zvíťazil v štáte Pensylvánia. Bývalý viceprezident presiahol hranicu 270 hlasov voliteľov a tak porazil svojho republikánskeho protikandidáta, úradujúceho prezidenta Donalda Trumpa.

- Reklama -