Polícia upozorňuje: Fotografia certifikátu z testovania nestačí

0
Vypisovanie certifikátu pri testovaní. Foto: TASR

Fotografia certifikátu z celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 v mobile nestačí, polícia bude v prípade kontroly požadovať jeho originál. Ak ho občan nebude mať pri sebe, hrozí mu pokuta 1659 eur. Upozorňuje na to polícia na sociálnej sieti.

„Uvedomujeme si, že by to bolo pre niektorých pohodlnejšie. Ukázať fotku certifikátu v mobile policajtovi a ísť ďalej. Fotografia certifikátu v mobile však nestačí,” uvádza polícia.

Poukazuje na to, že zaregistrovala snahy o falšovanie certifikátov. „Preto je kontrola ochranných prvkov na mieste. Vzhľadom na kontrolu ochranných prvkov na certifikáte bude polícia uznávať iba jeho originál,” doplnila.

Zákaz vychádzania potrvá do 14. novembra. Neplatí v čase od 1.00 do 5.00 h. Obmedzenie pohybu sa nevzťahuje na osoby s negatívnym PCR testom alebo antigénovým testom na ochorenie COVID-19 vykonaným v rámci celoplošného testovania. V okresoch, kde sa uskutoční cez víkend (7. a 8. 11.) druhé kolo testovania, bude potrebný aktuálny test. V ostatných stačí test z prvého kola plošného testovania. Preukázať sa možno aj PCR testom. Rozhodla o tom vláda na stredajšom (4. 11.) rokovaní. Platia aj ďalšie výnimky.

- Reklama -