Nemecko: Maas ide opäť do karantény

0
Heiko Maas (Autor: TASR)

Šéf nemeckej diplomacie Heiko Maas ide opäť do domácej karantény, keďže bol v kontakte s osobou, ktorá mala pozitívny výsledok testu na koronavírus. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie hovorcu nemeckého ministerstva zahraničných vecí.

Maas bude v samoizolácii z preventívnych dôvodov. Jeho prvotný test – po stretnutí s nakazeným – bol však negatívny, spresnil hovorca. Šéf nemeckej diplomacie sa v karanténe ocitol už v septembri po tom, ako sa nákaza novým druhom koronavírusu potvrdila u jedného z jeho ochrankárov.

Oznámenie opätovnej karantény ministra zahraničných vecí prichádza v čase, keď desiatky regionálnych úradov hlásia nedostatok zdravotníkov či zdravotníckeho vybavenia.

Mnohé z nich pritom uviedli, že v zdravotných zariadeniach už nedokážu zabezpečiť dostatočné ochranné opatrenia pred šírením vírusu, či prípadne, že v najbližších dňoch v tomto smere vyčerpajú svoje kapacity. Nemecko dosiaľ nasadilo do nemocníc na pomoc s testovaním aj približne 5350 vojakov.

Za posledných 24 hodín zaznamenalo Nemecko 17.214 nových prípadov nákazy koronavírusom, čím sa celkový počet zvýšil na 577.593. Za rovnaké časové obdobie zomrelo v súvislosti s ochorením COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, ďalších 151 pacientov. Od vypuknutia pandémie si koronavírus v Nemecku vyžiadal 10.812 obetí.

- Reklama -