Právnik Bidenovho tímu varuje Trumpa pred najtrápnejšou porážkou, ak spochybní sčítanie hlasov na súde

0
Na snímke sprava Joe Biden a Donald Trump. Foto: TASR/AP TASR/AP)

Prezident USA Donald Trump utrpí “krutú porážku”, ak splní svoju hrozbu a na Najvyššom súde spochybní sčítanie hlasov odovzdaných v utorkových prezidentských voľbách. Konštatoval to v stredu právnik Bidenovho volebného štábu Bob Bauer.

Agentúra AFP citovala z Bauerovho vyjadrenia, v ktorom upozornil, že Trumpa “bude čakať jedna z najtrápnejších porážok, aké kedy prezident utrpel pred Najvyšším súdom”, ak požiada o zneplatnenie hlasovacích lístkov započítaných po dni volieb, teda po 3. novembri.

Trump v stredu skoro ráno miestneho času predstúpil pred svojich podporovateľov v Bielom dome a sťažoval sa na volebné výsledky, pričom proces označil za “obrovský podvod na našom národe”. Žiadne dôkazy o podvodoch však nie sú, uviedla agentúra AP.

Spomínaný Trumpov výrok vyvolal v tábore Demokratickej strany veľké pobúrenie a kritiku.

Trump prišiel s tvrdením, že niekoľko kľúčových štátov, kde uplynulú noc viedol nad Bidenom, pričom “často presvedčivo”, začalo následne magicky miznúť z mapy zobrazujúcej výsledky oboch kľúčových kandidátov. Spresnil, že ide o štáty riadené alebo ovládané demokratmi, a celú túto situáciu označil za “dosť podivnú”.

- Reklama -