Generálna prokuratúra: Pozitívne testovaná Kováčiková bola na úrade, aby odovzdala agendu

0
Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková. Foto: TASR

Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková bola pozitívne testovaná na ochorenie COVID-19. V kancelárii sa následne po teste zastavila odovzdať agendu. Na to, že Kováčiková napriek pozitívnu antigénovému testu išla do práce namiesto do karantény, upozornili médiá.

 “Prvá námestníčka generálneho prokurátora bola riadne objednaná na testovanie na štvrtok (29. 10.) v rámci celoplošného testovania. Žiadne príznaky ochorenia COVID-19 nemala. Po konzultácii s príslušným lekárom po absolvovaní antigénového testu, ktorý bol pozitívny, prvá námestníčka generálneho prokurátora vzhľadom na to, že vedela, že pôjde do karantény, bezodkladne oznámila výsledok testovania v kancelárii generálneho prokurátora s cieľom odovzdania agendy. S nikým už do styku neprišla, veci rozdelila a ponechala s odkazom na pracovnom stole,” objasnila hovorkyňa.

Podľa nej všetky osoby, ktoré pred jej testovaním boli v úzkom kontakte s Kováčikovou, boli opakovane pretestované s negatívnym výsledkom. “Okrem jednej osoby z iného organizačného útvaru, s ktorou bola v minulom týždni v pracovnom kontakte, ktorá bola pozitívne testovaná, pričom pôvodca nákazy nie je známy,” dodala Tökölyová.
 

Podľa dočasného policajného prezidenta Petra Kovaříka Kováčikovej postup preskúmajú.

- Reklama -