Korčok zaslal svojmu rakúskemu rezortnému kolegovi sústrastný telegram

0
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Foto: TASR

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Ivan Korčok (nominant SaS) zaslal svojmu rakúskemu partnerovi Alexandrovi Schallenbergovi v súvislosti s teroristickými útokmi vo Viedni sústrastný telegram. TASR o tom informoval Tlačový odbor MZVEZ.

„Sme šokovaní, kedykoľvek a kdekoľvek vo svete dôjde k teroristickým útokom. O to viac, ak dôjde k útoku na nášho suseda a nám tak blízke mesto, akým je Viedeň,“ uviedol v liste šéf slovenskej diplomacie.

Teroristi podľa ministra útočia proti samotným základom našej spoločnosti, ktorú chcú zneistiť a rozvrátiť. Osobitne opovrhnutiahodné je podľa neho, ak k útoku dôjde v tak ťažkej a vypätej situácii, keď naše krajiny čelia najväčšej výzve od čias druhej svetovej vojny a podnikajú nevyhnutné kroky na zastavenie pandémie nového koronavírusu.

„Teroristi vraždia nevinných, zastrašujú celú spoločnosť. Nech sa ale nemýlia, naša spoločnosť môže byť zraniteľná, avšak bude sa brániť. V takýchto okamihoch sme ešte viac zomknutí a odhodlaní brániť našu spoločnosť a hodnoty, v ktoré veríme. Teroristi nás nemôžu poraziť. Ich ideológia a kriminálne činy budú potrestané, svoj spôsob života a našich občanov si uchránime. Slovenská republika stojí v týchto ťažkých hodinách pri Rakúsku,“ uzavrel Korčok.

- Reklama -