Po útoku vo Viedni sú na hraniciach s Rakúskom kontroly, informuje polícia

0
Na strategické miesta vyslala Polícia SR policajné hliadky. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia zaviedla na hraničných priechodoch s Rakúskom kontroly. Dôvodom je zabezpečenie bezpečnosti občanov v súvislosti s pondelkovým útokom vo Viedni. Policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Dočasný policajný prezident Peter Kovařík (Foto: TASR)

„Som zhrozený z včerajšieho útoku, odsudzujem takéto konanie. Úprimnú sústrasť obetiam a pozostalým. Hodinu po útoku sme prijali opatrenia na Slovensku. Vykonávame kontroly na hraniciach a strategických miestach. Komunikujeme aj s partnermi z okolitých krajín,” reagoval dočasný prezident Policajného zboru Peter Kovařík.

Polícia informovala, že na miesta, ktoré boli vyhodnotené ako rizikové, boli ihneď vyslané policajné hliadky. Posilnený bol výkon služby a vykonávali sa cestné a železničné kontroly, ako aj kontrola cyklotrás a vodnej dopravy v územnej pôsobnosti Bratislavského kraja (Kompa Záhorská Ves–Angern).

Ozbrojení policajti strážia ulicu na mieste pondelkovej streľby v centre Viedne v utorok 3. novembra 2020. Strelci spustili v pondelok okolo 20.00 h SEČ paľbu na ľudí, ktorí si užívali vo viedenských kaviarňach a reštauráciách poslednú noc pred začatím lockdownu, zameraného na zastavenie šírenia koronavírusu. Foto: TASR/AP

V pondelok (2. 11.) večer došlo v centre Viedne neďaleko synagógy na ulici Seitenstettengasse a na ďalších piatich miestach k streľbe. Rakúsky minister vnútra Karl Nehammer v telefonickom rozhovore pre stanicu ORF uviedol, že streľba je zrejme teroristickým útokom, do ktorého je zapojených viacero páchateľov. Útok si vyžiadal niekoľko mŕtvych a viacero ťažko zranených.

- Reklama -