Platnosť dokladov sa v čase núdzového stavu predlžuje o štyri mesiace

0
Klientské centrum v Bratislave (Autor: MV SR)

Počas núdzového stavu neplatia lehoty na dokladoch. Ich platnosť sa predlžuje až do uplynutia štyroch mesiacov od odvolania núdzového stavu, výnimočného stavu, alebo mimoriadnej situácie vyhlásenej pre pandémiu ochorenia COVID-19. Výnimkou je cestovný pas. Upozornilo na to Ministerstvo vnútra SR.

“Doklady teda automaticky platia a v tejto dobe nie je potrebné vybavovať nové a vystavovať sa riziku nákazy,” uviedlo ministerstvo.

Ako vyplýva zo zákonov, štvormesačné predĺženie platí pre platnosť občianskeho preukazu, potvrdenia o výsledku lekárskej prehliadky na žiadosti o udelenie vodičského oprávnenia, dokladu o zdravotnej spôsobilosti, dokladu o psychickej spôsobilosti, vodičského preukazu vrátane jeho platnosti pre skupinu vodičského oprávnenia, tabuľky so zvláštnym evidenčným číslom a dokladu vydaného k tabuľke so zvláštnym evidenčným číslom, ktorá uplynula alebo uplynie počas krízovej situácie.

Vydávanie občianskych preukazov a dokladov sa môže počas trvania krízového stavu obmedziť v nevyhnutnom rozsahu. Doručenie občianskeho preukazu na adresu v SR je bezplatné.

- Reklama -