Celoplošné testovanie: Najväčšiu pozitivitu mali v okresoch na hornej Nitre, Kysuciach a severnom Spiši

0
Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO). Foto: TASR

Testovanie počas druhého dňa plošného testovania zabezpečujú tímy na 4782 odberných miestach, k dispozícii je teda 98 percent všetkých plánovaných odberných miest. O testovanie sa stará vyše 40 463 osôb. Na tlačovom brífingu to uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO), ktorý zároveň oznámil regióny s najväčším podielom pozitívnych prípadov, týkajú sa hlavne severu SR.

Naď informoval, že počas soboty otestovali 2 581 113 ľudí, pozitívnych z nich bolo 25 850, teda približne jedno percento. „V prípade regionálnych porovnaní vyšli niektoré regióny, v ktorých je pozitivita nízka, sú aj také, kde je podiel pozitívne testovaných vyšší,” povedal. „Najväčšiu pozitivitu zaevidovali regionálne veliteľstvá operácie v Žiline, Topoľčanoch, Ružomberku a Prešove,” povedal Naď.

Podľa informácií Ozbrojených síl (OS) SR na sociálnej sieti je najväčšia pozitivita v okresoch na hornej Nitre, Kysuciach, na severnom Spiši. Výraznejší podiel je celkovo na severe a severovýchode Slovenska, ale aj v regióne Žitného ostrova.

Naď spolu s ďalšími členmi vlády požiadal tých, ktorí sa ešte netestovali, aby tak počas nedele urobili. „Na testovacích miestach sa nečaká, prípadne len minimálne,” upozornili.

Informoval tiež, že došlo k odcudzeniu menšieho počtu certifikátov, rovnako sa objavili inzeráty ponúkajúce odpredaj certifikátov s negatívnym výsledkom. „Môžem zodpovedne povedať, že v tomto prípade budú padať v prípade vinníkov exemplárne tresty,” vyhlásil Naď.

- Reklama -