Polícia: Ďalší dvaja občania sa pokúšali o opakované testovanie, otestovať sa chcel aj podnapitý vodič

0
Ilustračná snímka z testovania. Foto: TASR

Polícia zaznamenala v sobotu (31. 10.) večer ďalších dvoch občanov, ktorí sa podrobili opakovanému testovaniu. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Podozrivá je 38-ročná žena, na odbernom mieste bola v Ľuboticiach dvakrát testovaná, pričom oba testy mala pozitívne,” spresnila Bárdyová. Podobný prípad bol aj v okrese Nové Mesto nad Váhom. „45-ročná žena sa podrobila testovaniu v jednej obci s pozitívnym výsledkom, potom sa presunula do inej obce, kde sa dala testovať opäť,” dodala. Polícia ešte skôr zaznamenala ďalších sedem podobných prípadov.

V rovnakom okrese v obci Klčové policajti odhalili pri odbernom mieste 68-ročného vodiča s 0,75 promile alkoholu v dychu. „Vodičovi ďalšiu jazdu zakázali a spísali správu o výsledku objasňovania priestupku,” ozrejmila.

Bárdyová ďalej informovala, že v Trenčianskom kraji v obci Trebichava je odberné miesto zrušené, keďže tam v sobotu otestovali všetkých obyvateľov.

Pred nástupom do služby boli v nedeľu pozitívne testovaní dvaja policajti v Žilinskom kraji a jeden v Košickom kraji. Nahradení boli policajtmi zo záložného tímu.

„Upozorňujeme, aby si občania skontrolovali doklady, ktorými sa preukazujú pri registrácii. Evidujeme totiž prípady straty dokladov,” informovala. Občanom odporúča, aby si doklady hneď po registrácii odložili na bezpečné miesto.

Policajná hliadka bola privolaná na odberné miesto v Považskej Bystrici. „Na testovanie prišli tri osoby pod vplyvom alkoholu a jeden bol v takom stave, v ktorom sa nemohol podrobiť testovaniu,” dodala Bárdyová.

- Reklama -