Niektorí ľudia sa pokúšali otestovať opakovane, uviedla polícia

0
Foto: TASR

Policajti v sobotu počas prvého dňa celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 riešili viaceré pokusy občanov o opakované testovanie. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Zároveň skonštatoval, že na väčšine miest je situácia pokojná.

Policajti v Topoľčanoch riešia prípad muža, ktorý išiel na testy dvakrát. „V obci Čeľadince vyšiel miestnemu občanovi pri testovaní pozitívny výsledok. Nasledoval štandardný postup, pracovníci ho poučili o ďalších krokoch a zdôraznili mu, že musí ísť do domácej karantény. Výsledku testu zrejme neveril a o pár hodín išiel na testovanie znovu. Výsledok bol opäť pozitívny. Testujúci pracovníci zistenia okamžite oznámili polícii,” informoval Slivka s tým, že vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

Podobný prípad rieši polícia aj v obci Torysa v Sabinovskom okrese. „Podozrivý bol na testovaní na dvoch odberných miestach a bol dvakrát pozitívny. Namiesto toho, aby išiel domov do karantény, posmelený alkoholom sa pohyboval po obci,” opísal hovorca.

V Malackách polícia zaznamenala prípady, keď sa dalo opakovane testovať päť osôb, ktorým vyšiel pozitívny výsledok. Osoby budú oznámené regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.

Na odbernom mieste v Poprade policajti riešili muža, ktorý vykrikoval na ľudí a burcoval ich, aby sa nedali testovať. Slivka informoval, že muž porušil zákon o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a dopustil sa priestupku na úseku verejného zdravotníctva. Policajti mu preto uložili blokovú pokutu.

Doprava sa počas soboty zaobišla bez väčších komplikácií. Z dôvodu veľkého záujmu o testovanie sa tvorili na niektorých miestach Bratislavy, Košíc a Nitry kolóny. „Na bezpečnosť naďalej dohliadajú policajti a premávku usmerňujú,” uzavrel Slivka.

- Reklama -