V Trenčíne testujú asi 45 ľudí za hodinu

0
Ľudia čakajú na testovanie v trenčianskej tržnici 31. októbra 2020 v Trenčíne. Foto: TASR

Napriek krátkemu času na prípravu celoplošného testovania je v Trenčíne situácia prekvapivo dobrá. Po prehliadke asi troch štvrtín z 50 odberných miest to povedal trenčiansky viceprimátor Patrik Žák.

„Zatiaľ sme prešli asi 35 odberných miest. Predpoklad priepustnosti systému bol okolo 35 osôb za hodinu. Vyzerá to tak, že v drvivej väčšine odberných miest je to 45 osôb za hodinu, niekde sa približujú k 60 osobám. Je to veľmi dobrý výkon veliteľov, vojakov a odberných tímov,“ skonštatoval viceprimátor.

Testovanie v trenčianskej tržnici. Foto: TASR

Čakacie lehoty sa pohybujú na úrovni pol hodiny, na niektorých exponovanejších miestach aj hodinu či hodinu a pol. Na miestach s dlhšou čakacou dobou riešia skrátenie času doplnením administratívnych pracovníkov.

Na mobilnom odbernom mieste na trenčianskom letisku prichádzajú podľa polície najmä zdravotne znevýhodnení, tehotné ženy. Problém tam majú s absenciou toaliet, samospráva zabezpečuje dovoz prenosných WC.

„Záujem o testovanie je veľký, ľudia sú však pokojní, vyčkajú,“ uzavrel Žák s tým, že ráno sa podarilo otvoriť všetky odberné miesta.

- Reklama -