Predseda OS BA 1 nemá zatiaľ žiadne informácie o zadržaní sudkyne Dolákovej

0
Predseda Okresného súdu Bratislava I Ján Golian. Foto: TASR

Predseda Okresného súdu (OS) Bratislava I Ján Golian nedisponuje žiadnymi informáciami o zadržaní sudkyne OS Bratislava I Otílie Dolákovej a nemôže voči nej vykonávať zatiaľ žiadne kroky.

Momentálne nedisponujem inou, ako mediálnou informáciou, nie je mi známy dôvod jej zadržania, ani som doposiaľ nedostal od orgánov činných v trestnom konaní akúkoľvek informáciu, ktorá by ma ako predsedu súdu oprávňovala vykonať akékoľvek kroky voči nej,” uviedol pre TASR Golian. Stanovisko poskytol hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

Na margo zadržania bývalej podpredsedníčky Okresného súdu Bratislava I Kataríny Bartalskej Golian pripomenul, že Bartalskej už bol po jej zadržaní, po marcovej akcii NAKA pod názvom Búrka, pozastavený výkon funkcie sudcu.

Pri akcii s krycím názvom Víchrica zadržala NAKA v stredu viaceré osoby. Médiá informujú, že medzi zadržanými sú bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu SR Jarmila Urbancová, sudca Najvyššieho súdu Jozef Kolcun či bývalá podpredsedníčka Okresného súdu Bratislava I Katarína Bartalská. Zadržaný má byť aj právnik Zoroslav Kollár či spomínaná bratislavská sudkyňa Doláková.

Predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Ján Šikuta deklaroval, že je pripravený okamžite navrhnúť sudcovi Kolcunovi dočasné pozastavenie funkcie, ak na to budú dôvody. Predseda NS SR doposiaľ oficiálne nedisponuje žiadnymi konkrétnymi informáciami, a teda nemá vedomosť, prečo bol sudca zadržaný.

- Reklama -