Čaputová: Je v poriadku, že pán Kollár bol na nejakej ceste. Ale tie ďalšie okolnosti treba vysvetliť

0
Zuzana Čaputová, prezidentka SR. Foto: Facebook/Zuzana Čaputová

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa bude zaujímať, či došlo alebo nedošlo k porušeniu pravidiel a obmedzení v súvislosti s autonehodou predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina). Je podľa nej prirodzené, že ľudia sú u ústavných činiteľov citliví na dodržiavanie obmedzení, keďže ich sami komunikujú.

“Je úplne legitímne a v poriadku, že pán Kollár bol na nejakej ceste, pretože ako ústavný činiteľ vykonáva prácu trebárs aj počas víkendu. Je to úplne normálne a prirodzené. Ale tie ďalšie okolnosti, ktoré tam sú, je dobré, aby boli hodnoverným spôsobom zodpovedané,” povedala hlava štátu na utorkovej tlačovej konferencii. Otázky o okolnostiach Kollárovho konania sú preto podľa nej na mieste.

Pri sobotnej (24. 10.) nehode v bratislavských Podunajských Biskupiciach sa okrem Kollára zranili aj jeho osobný ochranca a vodič Úradu pre ochranu ústavných činiteľov. Pri nehode pomáhali záchranári štyrom osobám. Udalosť vyšetruje polícia, o presných príčinách zatiaľ neinformovala. Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová uviedla, že stav šéfa parlamentu je stabilizovaný, pričom má zlomený druhý krčný stavec. V utorok podstúpil operáciu, ktorá podľa Jurcovej prebehla úspešne.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) ešte v pondelok (26. 10.) reagoval, že si nemyslí, že Kollár v sobotu porušil zákaz vychádzania. Nevedel povedať, či Kollár počas autonehody riešil s takzvanou treťou osobou pracovné záležitosti, čo je jedna z výnimiek zákazu. Pripomenul, že je plne na rozhodnutí chránenej osoby, koho bude so sebou viezť v aute.

- Reklama -