Matovič: Duško Kováčik neprešiel testom, putuje do dlhodobej karantény

0
predseda vlády SR Igor Matovič (Foto: TASR)

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) sa vyjadril k obvineniu a väzbe špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Podľa Matoviča putuje do dlhodobej karantény, aby už nekazil morálku iných.

„Duško Kováčik v karanténe. Duško nedodržiaval morálne opatrenia, neprešiel testom, dostal zákaz vychádzania a putuje do dlhodobej karantény, aby už nekazil morálku iných. Nebuď ako Duško, buď zodpovedný,” napísal predseda vlády na sociálnej sieti.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220712908585066

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) na kauzu Kováčika reagovala takto: “Sem doviedla Slovensko vláda starého a nového Smeru. Stíhanie špeciálneho prokurátora je vizitkou toho, ako bola riadená spravodlivosť na Slovensku. Ukazuje sa, že prokuratúra ani polícia nestíhala a nevyšetrovala, pretože nedotknuteľných mala chrániť silná sieť tých, ktorí mali právo a spravodlivosť strážiť. Dnes sa pozeráme do vnútra systému, v ktorom spravodlivosť riadili Kočner, Bödör, Jankovská, Makó, Bašternák, „Bödörovi“ policajti na NAKE, Kožuch na Pôdohospodárskej platobnej agentúre, Kičura v správe štátnych hmotných rezerv a ďalší. Zároveň sa dozvedáme stále nové podozrenia, ktoré naznačujú fungujúcu a navzájom prepojenú sieť zločinu na najvyššej úrovni. Slovensko stojí pred kľúčovým obdobím, v ktorom sa rozhodne o smerovaní spravodlivosti v ďalších rokoch. Charakterný a odborne zdatný generálny a špeciálny prokurátor, transparentný systém súdov a prokuratúry a nespochybniteľný policajný prezident sú nevyhnutní na obnovu dôvery verejnosti v právny štát. Strana Za ľudí vstúpila do koalície práve preto, aby mafia prestala ovládať tento štát. Urobíme všetko preto, aby sa už nikdy nediali veci, ako sme zažili za posledných 12 rokov vlády nového a starého Smeru.”

https://www.facebook.com/remisova.veronika/posts/1398591203677165
- Reklama -