Kto bol štvrtý člen posádky havarovanej štátnej limuzíny s Kollárom? Exfinalistka Miss Universe

0
Miriam Fabušová (Foto: facebook)

Predseda parlamentu, vodič, ochrankár a… Kto bol štvrtým členom posádky auta, ktoré včera s Borisom Kollárom havarovalo? Podľa informácií Plus 7 dní to bola bývalá finalistka Miss Universe SR a dnes celebritná vizážistka Miroslava Fabušová, ktorá je tiež hospitalizovaná spolu s Kollárom.

Rozhodnutie o programe, cieli cesty i pasažieroch v aute s vodičom z Úradu na ochranu ústavných činiteľov (ÚOÚČ) je plne v kompetencii ústavného činiteľa, ktorý túto možnosť využíva. Tak reagovala hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Barbara Túrosová.

„Pri dopravnej nehode utrpel osobný ochranca zlomeniny rebier a tržné poranenie hlavy. Napriek tomu bezprostredne po nehode skontroloval stav predsedu NR SR Borisa Kollára, ktorý si vyžiadal okamžitú prvú pomoc, pri ktorej mu spriechodnil dýchacie cesty a kontroloval životné funkcie až do príchodu rýchlej zdravotnej služby,” priblížila. Vodič podľa jej slov absolvoval lekárske vyšetrenia a neutrpel žiadne zranenia.

Túrosová vysvetlila, že ústavní činitelia, ktorí majú pridelené vozidlo s vodičom ÚOÚČ a diplomatických misií MV, ho môžu využívať nepretržite počas výkonu svojej funkcie. „Program a cieľ cesty je plne v kompetencii chránenej osoby. Rovnako je výlučne na jej rozhodnutí aj to, kto sa bude spolu s ňou nachádzať ako pasažier v služobnom motorovom vozidle, ktoré užíva,” dodala.

Bývalá Miss Fabušová, známa aj ako bývala manželka hokejistu Petra Fabuša, sa z nemocnice odmietala k tomu, čo robila v štátnom aute a k nehode, vyjadriť.

bal, TASR

- Reklama -