Obvinený Pakši už nie je funkcionárom Policajného zboru, rozhodol Kovařík

0
policajný prezident Peter Kovařík (Foto: TASR)

Nadriadený vysokého policajného funkcionára Norberta Pakšiho, ktorý sa priznal k viacerým závažným skutkom, z ktorých je obvinený, zrušil jeho dočasné poverenie výkonom riadiacej funkcie. Informoval o tom dočasný policajný prezident Peter Kovařík.

Kovařík zároveň víta jeho vyhlásenie o vine a rozhodnutie spolupracovať. Do budúcna chce podobným nežiaducim javom v polícii zabrániť. Stanovisko dočasného policajného prezidenta poskytol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

“Nadriadený s personálnou právomocou policajta neodkladne zrušil jeho dočasné poverenie výkonom riadiacej funkcie. Toto rozhodnutie mu bolo zákonným spôsobom už oznámené. Ďalší postup bude realizovaný v súlade so zákonom o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru,” uviedol Kovařík.

Zdôraznil, že v polícii budú dôsledne presadzovať také pravidlá, ktoré podobným nežiaducim javom v zbore v budúcnosti zabránia. “Tí, ktorí sa nestotožnili s naším heslom ‘Pomáhať a chrániť’, nemajú v Policajnom zbore čo hľadať,” podotkol Kovařík. 

Pred začatím sa sobotňajšieho rozhodovania o väzobnom stíhaní na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku advokát Norbeta Pakšiho Ivan Kochanský informoval, že jeho klient sa priznal k obvineniam a chce spolupracovať s políciou. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal návrh na jeho vzatie do väzby aj so špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a iné.

- Reklama -