AKTUALIZOVANÉ 19:53 Boris Kollár mal vážnu autonehodu, je v nemocnici pri vedomí

0
predseda parlamentu SR Boris Kollár (Sme rodina) Foto: TASR

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) mal vážnu autonehodu v Bratislave. Informoval o tom premiér Igor Matovič (OĽANO) na sobotňajšej tlačovej konferencii v Námestove. Priblížil, že pri nehode sa zranil Kollár s jeho ochrankárom a vodičom.

„Predseda parlamentu, ako druhý najvyšší ústavný činiteľ, mal vážnu dopravnú nehodu v Bratislave. Bol zranený spolu so svojím ochrankárom a vodičom. Držíme týmto trom ľuďom palce, aby mali čo najmenšie dosahy na svoje zdravie,” povedal Matovič s tým, že podľa jeho informácií nemali byť z ich strany porušené dopravné predpisy.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová bola informovaná o sobotnej dopravnej nehode predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) a zaujímala sa o jeho zdravotný stav. Uviedol to hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. „Prezidentka Zuzana Čaputová bola informovaná o dnešnej vážnej dopravnej nehode predsedu NR SR Borisa Kollára a zaujímala sa o jeho zdravotný stav. Jemu, ako aj jeho vodičovi a členovi jeho ochranky prezidentka želá skoré uzdravenie,” uviedol Strižinec.

„Predseda parlamentu je pri vedomí. Momentálne sa podrobuje lekárskemu vyšetreniu, rozsah zranení nie je zatiaľ známy,” uviedla Kollárova hovorkyňa Jurcová s tým, že v tejto chvíli nebudú poskytovať bližšie informácie.

Podpredsedovia NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí) a Milan Laurenčík (SaS), a tiež predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš veria, že všetci účastníci nehody budú v poriadku. Pripomenuli tiež dôležitosť bezpečnosti na cestách.

„Veríme, že rozsah zranení bude čo najmenší a prajeme jemu aj ostaným zraneným čo najskoršie uzdravenie a veľa síl,” uviedol Šipoš. Doplnil, že aj v týchto neľahkých časoch, keď Slovensko bojuje s ochorením COVID-19, je potrebné dávať si pozor na svoje zdravie i na cestách.

„Verím, že všetci účastníci tejto dopravnej nehody budú v poriadku a vyzdravejú sa. Podľa mojich informácií sú stabilizovaní. Pánovi predsedovi Kollárovi aj jeho ochranke prajem skoré uzdravenie,” povedal Šeliga s tým, že aj táto situácia všetkým pripomína, že je potrebné dávať si na cestách pozor a byť opatrní.

„Držíme predsedovi NR SR palce a prajeme mu skoré uzdravenie. Veríme, že okrem neho bude v poriadku aj jeho ochrankár a vodič,” reagoval Laurenčík.

Na sociálnej sieti reagoval expodpredseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD). „Žijeme hektické časy, uponáhľané a nervózne ktoré sa prenášajú do nášho profesionálneho výkonu. Želám svojmu parlamentnému kolegovi a jeho spolupracovníkom skoré uzdravenie,” napísal Pellegrini.

- Reklama -