Maďarsko zaviedlo povinné rúška aj na vonkajších podujatiach

0
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nosenie rúšok je v Maďarsku od piatka povinné už aj na podujatiach v exteriéroch vrátane športových podujatí, vyplýva z vládneho nariadenia zverejneného vo štvrtok večer v štátnom vestníku.

Účastníci vonkajších a športových podujatí musia nosiť rúško. Výnimkou sú športovci, tréneri, ale aj rozhodcovia. Rečníci na podujatiach si pri prejave môžu rúško dať dole. Osoby, ktoré si ani na výzvu organizátorov týchto podujatí nenasadia rúško, budú vyzvaní, aby opustili miesto podujatia, píše sa v nariadení.

Šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová 20. októbra na tlačovej konferencii vyhlásila, že štáb neodporúča účasť na hromadných podujatiach. V sobotu sa ale v Budapešti bude konať ligový futbalový zápas Fradi – Újpest, ktorý je vypredaný, upozornila komerčná rozhlasová stanica Klubrádió. Minister riadiaci úrad vlády Gergely Gulyás v tejto súvislosti povedal, že ide o vonkajšie podujatie, pričom ak bude dodržaná bezpečná vzdialenosť medzi fanúšikmi, tak bude stačiť, ak budú mať nasadené rúška. Spravodajský server 444.hu však tvrdí, že vstupenky sa predali na všetky sedadlá.

- Reklama -