Kollár: Dôchodcovia dostanú dvojnásobne viac v rámci upraveného 13. dôchodku. Opozícia klame

0
Milan Krajniak a Boris Kollár. Foto: TASR

Dôchodcovia dostanú dvojnásobne viac v rámci upraveného 13. dôchodku, ako dostávali v predchádzajúcom období v prípade vianočného príspevku. Vyhlásil to líder hnutia Sme rodina Boris Kollár s tým, že hnutie dôchodcov neklame.

Podľa vyjadrení Sme rodina v stredu nepodporil nikto z opozičných poslancov Smeru-SD ani nezaradených poslancov okolo Petra Pellegriniho zmeny pri 13. dôchodku a podľa hnutia Sme rodina to je dôkazom toho, že pre dôchodcov títo poslanci nerobia nič.

„Hnutie Sme rodina sľuby plní a premieňa ich na reálne skutky a činy. Pellegriniho strana Hlas-sociálna demokracia robí presne to isté, čo robili títo poslanci posledných 10 rokov. Len klamú dôchodcov a nikdy im 13. dôchodky nedali. Strana Smer-SD v roku 2010 sľubovala, že im dá 13. dôchodky, ale dôchodcovia ich nedostali, ani keď vládla strana sama. Klamú ľudí a podvádzajú,” vyhlásil Kollár.

Podľa Sme rodina mohli opoziční poslanci v stredu dôchodcom pomôcť. Aj predseda Jednoty dôchodcov Slovenska Ján Lipiansky skonštatoval, že to, čo bolo v stredu v parlamente schválené, nepovažuje za 13. dôchodok, ale modifikovaný vianočný príspevok.

„Pán Lipiansky je členom Dozornej rady Sociálnej poisťovne (SP) a vie, že vláda musela zadotovať SP miliardou eur navyše práve pre nový koronavírus. Každý dôchodca nech si pred Vianocami pozrie, koľko dostal vlani a koľko dostane tento rok. Garantujem im, že dostanú viac,” doplnil minister práce Milan Krajniak (Sme rodina). Tiež upozornil, že prijatá novela zákona o 13. dôchodku pomáha aj tým najzraniteľnejším skupinám.

Opozícia chce Krajniaka odvolávať z funkcie, pretože je presvedčená, že ničí sociálne istoty.

„Je to dobrá príležitosť, aby som mohol urobiť odpočet toho, ako sme pomohli občanom. Doteraz išla na pomoc pri pandémii suma zhruba vo výške jednej miliardy eur. Napriek rečiam opozície miera nezamestnanosti na Slovensku klesá,” doplnil Krajniak.

- Reklama -