Bardejov: Mesto má obavu, či sa podarí splniť cieľ testovania

0
zľava primátor Bardejova Boris Hanuščak (Foto: TASR)

Mesto Bardejov má obavu, či sa pre krátkosť času podarí splniť cieľ plánovaného plošného testovania na ochorenie COVID-19. Ako informoval hovorca mesta Štefan Hij, v utorok tam zasadala bezpečnostná rada okresu.

Na rokovaní sa okrem zástupcov štátnej správy a samosprávy zúčastnili aj predstavitelia Hasičského a záchranného zboru, Policajného zboru a Ministerstva obrany (MO) SR.

“MO SR predstavilo svoje požiadavky na samosprávu, pričom mnohé detaily ešte nie sú dopracované do realizovateľnej úrovne. Rokovanie sa nieslo vo vecnom a konštruktívnom duchu, mnohé z nastolených otázok boli zodpovedané, niektoré otázky však ešte ostali bez odpovede. Pre krátkosť času na prípravu však existuje obava, či sa podarí avizovaný cieľ, ktorý testovanie sleduje, splniť,” povedal Hij.

V nadväznosti na to zasadal aj mestský krízový štáb, ktorý sa podľa Hija snaží požiadavky zo strany štátu pretaviť do realizovateľnej podoby na úrovni samosprávy Bardejova. “Podrobnosti aj s reálnym plánom realizácie budú známe najneskôr v stredu (21. 10.) popoludní a budeme o nich, samozrejme, informovať,” dodal Hij.

- Reklama -