Arca Capital Slovakia získala na základe lex korona dočasnú ochranu

0
Foto: TASR

Spoločnosti Arca Capital Slovakia, a. s., bola na základe ustanovení lex korona s účinnosťou od 16. októbra poskytnutá dočasná ochrana. Investičná spoločnosť požiadala o ochranu v dôsledku vyhlásenia núdzového stavu a prijatia nových opatrení Ústredného krízového štábu Slovenskej republiky, informovala vo štvrtok PR manažérka Arca Capital Terézia Barčíková.

Opatrenia, medzi ktoré patrí aj zákaz hromadných podujatí, obmedzenie činnosti reštauračných zariadení, zatvorenie wellness zariadení, akvaparkov a kúpalísk, či obmedzenie počtu ľudí v obchodoch, majú podľa Barčíkovej výrazne negatívny vplyv na podnikanie spoločností patriacich do skupiny Arca Capital.

Problémy má napríklad spoločnosť prevádzkujúca turisticko – relaxačný komplex Gothal v Liptovskej Osade, ktorý je z dôvodu prijatých opatrení s účinnosťou od 15. októbra zatvorený. „Skupina Arca Capital tak z dôvodu prijatých opatrení prišla o značnú časť jej príjmov, čo odôvodňuje podanú žiadosť spoločnosti Arca Capital Slovakia, a. s., o poskytnutie dočasnej ochrany,” uviedla Barčíková.

Skupina Arca Capital pritom minulý týždeň oznámila vstup silného zahraničného investora, ktorým je londýnska investičná spoločnosť Blantyre Capital. Dlhodobé financovanie zahraničnej firmy by malo uľahčiť rekapitalizáciu skupiny a “uvoľniť rastový potenciál skupiny Arca Capital”.

- Reklama -