Kotlebov rozsudok je jediným spravodlivým rozhodnutím, hodnotí vládna splnomocnenkyňa pre rómske komunity

0
V popredí Andrea Bučková.Zdroj: Facebook/Andrea Bučková - splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity

Rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v prípade kontroverzných šekov Mariana Kotlebu na sumu 1488 eur je jediným spravodlivým rozhodnutím. Zároveň je zadosťučinením pre všetkých, z ktorých sa svojimi nenávistnými prejavmi a správaním snaží Kotleba urobiť občanov druhej kategórie. Splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity Andrea Bučková to uviedla na sociálnej sieti v reakcii na pondelkový (12. 10.) verdikt ŠTS, ktorý zatiaľ nie je právoplatný.

Fašizmus, extrémizmus a používanie nacistických symbolov, aj keď ho akokoľvek „zakryjete“, v našej spoločnosti podľa splnomocnenkyne nemá miesto. „Našou snahou bude, aby ani extrémistické politické strany nemali v našej spoločnosti miesto. Marianovi Kotlebovi sudkyňa včera ukázala, kde je miesto pre neho a pre všetkých, ktorí podporujú jeho názory,” komentovala Bučková.

https://www.facebook.com/andreabuckovaRK/posts/183208613339038
Zdroj: Facebook/Andrea Bučková – splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity

ŠTS uznal v pondelok predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu za vinného zo zločinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd. V kauze kontroverzných šekov ho odsúdili na štyri roky a štyri mesiace odňatia slobody. Tie by si mal odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Verdikt ŠTS nie je právoplatný. Je možné sa voči nemu odvolať na Najvyšší súd SR.

- Reklama -