Chorvátsko: Útočník zranil policajta v Záhrebe a následne spáchal samovraždu

0
Policajti vyšetrujú na mieste streľby na ulici v Záhrebe 12. októbra 2020. Útočník ozbrojený automatickou puškou postrelil a zranil v pondelok policajta, ktorý strážil vládnu budovu v chorvátskej metropole Záhreb a následne namieril zbraň aj sám proti sebe. (Foto: TASR/AP)

Útočník ozbrojený automatickou puškou postrelil a zranil v pondelok policajta, ktorý strážil vládnu budovu v chorvátskej metropole Záhreb a následne namieril zbraň aj sám proti sebe. Informovali o tom agentúry DPA a AP s odvolaním sa na chorvátske ministerstvo vnútra a miestnu políciu.

 K streľbe došlo okolo 08.00 h na Námestí svätého Marka, kde sa nachádza budova chorvátskeho parlamentu, ako aj ďalšie štátne inštitúcie či ústavný súd. Polícia oblasť v okolí námestia uzatvorila. Podozrivý muž podľa polície z miesta činu utiekol a následne spáchal samovraždu. Jeho telo bolo nájdené menej než kilometer od miesta činu.

Policajt vo veku 31 rokov, ktorého útočník zranil, podstúpil chirurgický zákrok a jeho stav je stabilizovaný. Podľa chorvátskej televíznej stanice HRT utrpel štyri strelné poranenia.

Premiér Andrej Plenkovič sa v čase útoku v budove nenachádzal, poznamenal hovorca vlády s tým, že prišiel až o hodinu neskôr, než sa tento incident odohral.

Motív útoku nebol bezprostredne známy.

- Reklama -