Brazília: Novému koronavírusu podľahlo už viac ako 150 000 ľudí

0
Rodrigo Silva hrá na husliach na pláži Copacabana počas koronavírusovej pandémie v brazílskom meste Rio de Janeiro (Foto: TASR/AP)

Brazília v sobotu prekonala hranicu 150.000 úmrtí na chorobu COVID-19 spôsobovanú koronavírusom SARS-CoV-2. Za posledných 24 hodín ich pribudlo 559. Podľa štatistík miestneho ministerstva zdravotníctva tak nákaze doteraz podľahlo celkom 150 198 ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

V Brazílii, ktorá má 212 miliónov obyvateľov, doteraz zaregistrovali viac ako päť miliónov prípadov nákazy vírusom. Päť miliónovú hranicu krajina prekročila v stredu 8. októbra. Z piatka na sobotu tam pribudlo 26.749 nových prípadov nákazy.

V juhoamerickej krajine momentálne panuje optimizmus, pretože podľa oficiálnych údajov sa šírenie vírusu spomaľuje. Priemerný denný počet úmrtí za posledných sedem dní bol 598, čo je vôbec najnižší priemer od začiatku mája. V období od júna do augusta tento priemer zriedkakedy klesol pod 1000.

Odborníci sa však zhodujú, že napriek klesajúcemu trendu je situácia v Brazílii “znepokojujúca”. Krajina má druhý najvyšší počet úmrtí na toto ochorenie na svete, po USA.

- Reklama -