Podnikateľ obvinil prokurátora s pozastaveným výkonom Paloviča kvôli úplatku, ten to označuje za klamstvo

0
peniaze, euro
Foto: Pijon, Pixabay

Polícia začala trestné stíhanie vo veci prijímania úplatku, figurovať v ňom má podľa oznamovateľa prokurátor Bystrík Palovič. Informovala o tom televízia Markíza. Palovič mal od bratislavského podnikateľa žiadať desiatky tisíc eur ako úplatok pre “nejakých ľudí zhora”. Prokurátor korupciu odmieta.

Bratislavský podnikateľ Erik Mikurčík tvrdí, že si od neho prokurátor Bystrík Palovič pýtal úplatok. Za 100-tisíc eur by vraj istí ľudia, ktorí ho poslali, dokázali vybaviť zastavenie jeho trestného stíhania. Podnikateľ si rozhovor nahral. Na obvinenie reagoval pre TV Markíza aj Palovič: “Odmietam akékoľvek klamlivé tvrdenia pána Mikurčíka, ktorý je trestne stíhany za dva obzvlášť závažné zločiny a dlhodobo sa prostrednictvom médií snaží zbaviť vlastnej trestnej zodpovednosti cestou kriminalizácie osôb, ktoré zákonným spôsobom postupujú v jeho trestných aj civilných veciach.”

V súčasnosti Palovič čelí disciplinárnemu konaniu pre komunikáciu s Marianom Kočnerom. Od novembra minulého roka má pozastavený výkon funkcie prokurátora. Okrem komunikácie cez aplikáciu Threema mu prokuratúra dáva za vinu aj ponúkanie úplatkov a snahy o ovplyvňovanie konaní a chce ho zbaviť funkcie.

podnikateľ Erik Mikurčík (Foto: TASR)
- Reklama -