Maďarsko: Kasína budú musieť zatvoriť o 23.00 h, rozhodla vláda

0
Ilustračná snímka. (Foto: GregMontani, Pixabay)

Tento týždeň vstúpi v Maďarsku do platnosti nariadenie, v zmysle ktorého budú musieť v rámci ochrany proti šíreniu nového druhu koronavírusu zatvoriť o 23.00 h aj všetky kasína, oznámil vo štvrtok v Budapešti šéf úradu vlády Gergely Gulyás.

Podľa spravodajského servera Origo.hu Gulyás na pravidelnej štvrtkovej tlačovej konferencii vlády k otázke budúcich vakcín proti koronavírusu povedal, že on osobne nepodporuje myšlienku povinného očkovania, avšak považuje za rozumné bezplatné očkovanie.

Pripomenul, že v prepočte na milión obyvateľov pripadá 90 obetí v súvislosti s ochorením COVID-19, a vyzval ľudí, aby dodržiavali sprísnené opatrenia, ktoré vláda nariadila.

V Maďarsku v uplynulých 24 hodinách zomrelo v súvislosti s nákazou novým druhom koronavírusu 21 pacientov, testy na infekciu koronavírusom boli pozitívne v 932 prípadoch. Celkový počet nakazených dosiahol už 34 046. Z infekcie sa zotavilo 9187 osôb, aktuálne je nakazených 23 961 ľudí. V nemocniciach ošetrujú 804 pacientov s ochorením COVID-19, z ktorých 56 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu.

- Reklama -