Matovič: Ak sa cez víkend situácia s covidom nezlepší, treba sprísniť opatrenia a zabrániť katastrofe

0
premiér Igor Matovič (Foto: TASR/AP)

Ak sa cez víkend nezlepší na Slovensku situácia s novým koronavírusom, bude podľa premiéra Matoviča potrebné sprísniť opatrenia.

„To nie je o názore, to je životná nevyhnutnosť a doslova poviem, životná nevyhnutnosť,” vyhlásil Matovič na margo sprísňovania opatrení, ak sa situácia nezlepší. Chce tak “zabrániť katastrofe”.

Čo sa týka nemocníc, upozornil, že “určite hrozia odklady ošetrení tam, kde budeme musieť uvoľňovať lôžka pre covid pacientov”, vyhlásil Matovič.

Podľa premiéra nie je možné vylúčiť ani zákaz cestovania počas Sviatku všetkých svätých, ale v tejto chvíli je to ešte ťažko povedať.

Antigénové testy by mali byť na Slovensku v utorok (13. 10.). Podľa predsedu vlády ich ale netreba brať ako všeliek, testy zachytia tri pozitívne osoby na nový koronavírus z desiatich. „Mali by nám výrazne pomôcť pri zachytení ľudí, ktorí sú najinfekčnejší a najnebezpečnejší pre ostatných,“ objasnil. 

Treba podľa neho zvážiť napríklad aj sprísnenie režimu na hraniciach s Českom. „Podľa mňa ho treba sprísniť,” uviedol s tým, že situácia na Slovensku je síce horšia ako v Maďarsku a Poľsku, ale lepšia ako v Českej republike.

-ld-

- Reklama -