Košice: Záchranná služba hlási nárast výjazdov pre pandémiu COVID-19

0
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Záchranná služba Košice (ZS KE) zaznamenáva aktuálne nárast počtu výjazdov súvisiacich s ochorením COVID-19. Posádky záchranky niekoľkokrát za deň vysielajú k pacientom, ktorí vykazujú podobné príznaky – kašeľ, sťažené dýchanie, slabosť a horúčku alebo stratu chuti a čuchu.

„Viacerí z nich potvrdzujú primárny alebo nepriamy kontakt s osobou pozitívnou na COVID-19, niektorí pozitívni pacienti si zas záchranárov volajú na pomoc v súvislosti so zhoršením zdravotného stavu. Záchranári ZS KE realizujú tiež prevozy pozitívnych pacientov a pomáhajú aj s testovaním,“ uviedol v utorok hovorca košickej záchranky Viktor Wurm.

Počas minulého týždňa záchranárov ZS KE privolali celkom k 68 prípadom, v ktorých pacienti javili príznaky indikujúce COVID-19, respektíve boli na toto ochorenie pozitívni (24). „V niektorých prípadoch pozitívnych pacientov šlo o prevoz medzi nemocnicami. V rámci výjazdov súvisiacich s testovaním na COVID-19 posádky ZS KE odobrali biologický materiál celkovo 61 osobám,“ konštatoval Wurm.

- Reklama -