Doplňujúce voľby: Novým starostom Ivanky pri Dunaji bude Letenay

0
Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sprevádzali prísne protiepidemické opatrenia. Foto: TASR

Novým starostom Ivanky pri Dunaji (okres Senec) bude Vladimír Letenay. Zvíťazil v sobotných (3. 10.) doplňujúcich voľbách do orgánov samosprávy obcí so ziskom 697 hlasov. Jeho protikandidátovi Pavlovi Daxovi odovzdalo svoj hlas 576 voličov. Volebná účasť v obci bola na úrovni 24,62 percenta.

Z 5276 voličov zapísaných v zozname voličov sa v Ivanke pri Dunaji zúčastnilo v sobotu volieb len 1299 z nich. Z toho počet platných odovzdaných hlasov bol 1273.

„Rád by som sa poďakoval všetkým občanom, ktorí sa nebáli v tomto ‘covidovom čase’ zúčastniť doplňujúcich volieb. Osobitne ďakujem tým, ktorí mi odovzdali svoj hlas,” uviedol na sociálnej sieti víťaz volieb.

Letenay doteraz vykonával funkciu zástupcu starostu obce po tom, čo sa koncom júna 2019 funkcie starostu vzdal Martin Šaulič. Letenay na svojom webe v rámci priorít uvádza prípravu na odkanalizovanie priemyselnej zóny na Nádražnej ulici za železničným priecestím, rekonštrukciu verejného osvetlenia, výstavbu novej cesty na Poľnej ulici, rekonštrukciu Cintorínskej a Ružovej ulice, chce pokračovať v budovaní chodníkov a cyklotrás. Informuje tiež o vybudovaní multifunkčnej športovej haly, architektonickej súťaži návrhov na rekonštrukciu Osvetovej besedy na kultúrny dom, o prestavbe budovy bývalého obecného úradu na ambulancie. Avizuje tiež snahu nájsť vhodnú lokalitu a začať s výstavbou domova pre seniorov či realizovať analýzu potrieb zriadenia obecnej polície.

Bývalý starosta Šaulič pri vzdaní sa svojho mandátu oznámil obecným poslancom, že ho mrzia vyhlásenia niektorých o tom, že je prodeveloperský či skorumpovaný starosta.

„Odkedy prebehli voľby, stále len napádame, hrabeme sa v nejakých starých veciach, žiadnu ochotu spolupráce od niektorých nevidím,” povedal poslancom. Skonštatoval, že neprišiel do funkcie bojovať.

- Reklama -