V Rakúsku pribudlo za 24 hodín 714 nových prípadov

0
Ilustračná snímka, ľudia s ochrannými rúškami na tvári vychádzajú zo supermarketu vo Viedni. Foto: TASR

V Rakúsku pribudlo za 24 hodín 714 nových prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Je to najvyšší denný nárast oznámený v nedeľu napriek tomu, že cez víkend sa robí menej testov, uviedla agentúra APA s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva.

Najväčší prírastok nakazených zaznamenala opäť spolková krajina Viedeň (249). Nasledujú spolkové krajiny Dolné Rakúsko (134), Horné Rakúsko (127), Tirolsko (69), Štajersko (38), Salzbursko (34), Vorarlbersko (32), Korutánsko (19) a Burgenland (12).

Pozitívne testovaných bolo v Rakúsku podľa údajov platných v nedeľu o 11.00 h dosiaľ 48.232 osôb. Počet úmrtí na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 stúpol o štyri na 813, 38.629 ľudí sa vyliečilo. Aktívnych prípadov nákazy je 8704.

V nemocniciach je momentálne s koronavírusovým ochorením hospitalizovaných 476 osôb, z nich 103 sa nachádza na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

V súvislosti s koronavírusovou pandémiou má byť túto zimnú sezónu uzatvorené tirolské lyžiarske stredisko Axamer Lizum v okrese Innsbruck-vidiek. Informuje o tom denník Tiroler Tageszeitung. Dôvodom sú žiadosti o odškodnenie podané na základe zákona o epidémii, cestovné odporúčania v susedných krajinách a s nimi súvisiace stornovanie pobytov, ako aj negatívny ekonomický výhľad pre miestnu horskú železnicu. Starosta obce Axam Christian Abenthung považuje toto rozhodnutie za nepochopiteľné, pretože stredisko využívajú najmä domáci turisti a jeho zatvorenie by bolo pre mnohé prevádzky likvidačné.

- Reklama -