Doplňujúce voľby: Ďalší novozvolení starostovia v Banskobystrickom kraji

0
Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sprevádzajú dňa 3. októbra 2020 prísne protiepidemické opatrenia. Foto: TASR

Obyvatelia obcí Uzovská Panica, Chvalová, Magnezitovce a Muľa v Banskobystrickom kraji si v sobotných (3. 10.) doplňujúcich komunálnych voľbách zvolili nových starostov.

V obci Uzovská Panica v okrese Rimavská Sobota získal najväčší počet hlasov zastupujúci starosta Bartolomej Bari (KDH). Túto informáciu pre TASR potvrdil priamo Bari. V obci Muľa v okrese Veľký Krtíš kreslo starostu získal nezávislí kandidát Vojtech Nagy, potvrdila pre TASR vedúca odboru všeobecnej verejnej správy Okresného úradu Veľký Krtíš Erika Sujová.

V okrese Revúca si nových starostov volili v dvoch obciach, v Chvalovej však bolo rozhodnuté prakticky vopred. Jedinou kandidátkou bola totiž nezávislá Judita Vaculčiaková. V obci Magnezitovce bola podľa zastupujúcej starostky Jany Kriakovej účasť mimoriadne vysoká, novou starostkou sa stala nezávislá kandidátka Helena Súkeníková.

V Banskobystrickom kraji sa doplňujúce voľby konali v 13 obciach; v siedmich si obyvatelia volili starostov, v šiestich poslanca či poslancov obecného zastupiteľstva.

- Reklama -