Voľby v Trnavskom kraji: Jediný súboj len v Hrnčiarovciach nad Parnou

0
Člen volebnej komisie meria teplotu voličovi počas doplňujúcich volieb do orgánov samosprávy 3. októbra 2020. Foto: TASR

Obyvatelia štyroch obcí Trnavského kraja volili v doplňujúcich voľbách nových starostov i poslancov obecných zastupiteľstiev. Jediný volebný súboj však prebiehal v Hrnčiarovciach nad Parnou, kde sa o post nového starostu uchádzali nezávislí kandidáti Marcel Škorec a Štefan Hrašna. Ako informovala miestna volebná komisia novým starostom obce sa stal Marcel Škorec.

V obciach Trnovec v okrese Skalica a Kuklov v Senickom okrese bolo o novom starostovi prakticky rozhodnuté, pretože v oboch dedinách sa o funkciu uchádzal iba jediný kandidát. Za starostu Trnovca kandidoval Marián Polák z KDH. V Kuklove sa o post starostky uchádzala iba nezávislá kandidátka Iveta Holková.

Bez súboja kandidátov boli aj voľby poslancov obecného zastupiteľstva v Sasinkove, kde sa o tri uvoľnené mandáty uchádzali iba dve kandidátky. Jednou je Soňa Krišková za stranu Smer-SD a druhou Michaela Paulíková kandidujúca za stranu Sloboda a Solidarita.

- Reklama -