Doplňujúce voľby: Noví starostovia obcí Bzenica a Jelšovec v Banskobystrickom kraji

0
Volička hlasuje počas doplňujúcich volieb do orgánov samosprávy. Foto: TASR

Starostom obce Bzenica v okrese Žiar nad Hronom sa po sobotných doplňujúcich komunálnych voľbách stal Pavol Mazúr (Sme rodina). V obci Jelšovec v okrese Lučenec získal najviac hlasov nezávislý kandidát Ladislav Mácka.

Z celkového počtu oprávnených 534 voličov prišlo v Bzenici svoj hlas odovzdať 322 ľudí, potvrdila pre TASR zapisovateľka volebnej komisie Marianna Danková. Platných hlasov bolo 319.

Mazúr kreslo starostu získal vďaka 68,34 % hlasov, druhý v poradí skončil Jaroslav Kopčan (Smer-SD) s 21,63 % hlasov. Nezávislá kandidátka Lýdia Oslancová získala 10,03 % platných hlasov.

V Jelšovci volilo 142 z 221 oprávnených voličov. TASR o tom informoval vedúci odboru všeobecnej verejnej správy Okresného úradu Lučenec Jaroslav Morháč. Mácka kreslo starostu získal s náskokom siedmich hlasov pred v poradí druhou kandidátkou Erikou Cerovskou (Most-Híd). Tej svoj hlas odovzdalo 41 voličov.

V Banskobystrickom kraji sa doplňujúce voľby konali v 13 obciach, v siedmich z nich si obyvatelia volili starostov, v šiestich poslanca či poslancov obecného zastupiteľstva.

- Reklama -