Pre koronavírus je v červenej fáze 41 okresov

0
Odber vzorky u pacientky na prítomnosť nového koronavírusu. Foto: TASR

Na Slovensku po týždni viac ako dvojnásobne vzrástol počet červených okresov. Aktuálne je ich v takzvanej červenej fáze 41, minulý týždeň to bolo 19. Vyplýva to zo semaforu, ktorý je zverejnený na webe korona.gov.sk. V takzvanej oranžovej fáze je 20 okresov, 18 je zaradených v zelenej zóne.

Medzi červené okresy patrí všetkých päť okresov v meste Bratislava, nasledujú okresy Banská Bystrica, Bardejov, Prievidza, Malacky, Pezinok, Senec, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Dunajská Streda, Snina, Komárno, Liptovský Mikuláš, Martin, Turčianske Teplice, Michalovce, Sobrance, Nitra, Šaľa, Nové Zámky, Poprad, Senica, Skalica, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Myjava, Trenčín, Hlohovec, Trnava, Veľký Krtíš, Banská Štiavnica, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Detva. Semafor COVID-19 v pandemickom pláne označuje v červenej fáze situáciu za kritickú.

V oranžovej zóne, ktorá naznačuje zhoršujúcu sa situáciu, sú momentálne okresy Brezno, Partizánske, Čadca, Galanta, Humenné, Ružomberok, Zlaté Moravce, Kežmarok, Ilava, Prešov, Sabinov, Gelnica, Spišská Nová Ves, Trebišov, Bánovce nad Bebravou, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Vranov nad Topľou, Žilina a Zvolen. Ostatné okresy na Slovensku sú aktuálne v zelenej zóne, kde je podľa semaforu COVID-19 situácia pod kontrolou.

Minulý týždeň bolo zhodne po 14 okresov v červenej i oranžovej fáze. Zelených okresov bolo 51.

- Reklama -