Pribudlo šesť potvrdených úmrtí a 679 infikovaných novým koronavírusom

1
virus, isolated, corona
Foto: dianakuehn30010, Pixabay

Na Slovensku vo štvrtok (1. 10.) pribudlo 679 nakazených novým koronavírusom. Pribudlo aj šesť úmrtí, čím sa zvýšil ich počet na 54. Laboratóriá otestovali 7824 vzoriek. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 136 pacientov. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Najviac pozitívnych testov bolo v okresoch Tvrdošín (54), Bratislava (52), Bardejov (50), Nové Zámky (40), Prievidza (38), Námestovo (34), Trnava (27), Banská Bystrica (23), Svidník (22), Nitra (19), Topoľčany (19), Liptovský Mikuláš (17), Sobrance (16), Trebišov (16), Žilina (16), Humenné (15), Košice (12), Komárno (11), Prešov (11), Galanta (10), Malacky (10), Spišská Nová Ves (10), Michalovce (9), Senec (9), Stará Ľubovňa (9), Brezno (8), Dolný Kubín (8), Stropkov (8), Myjava (7),  Poprad (7), Snina (7), Lučenec (6), Martin (6), Piešťany (6), Trenčín (6).

Po päť pozitívnych prípadov bolo v okresoch Čadca a Gelnica, štyri prípady mali okresy Bytča, Sabinov, Skalica a Veľký Krtíš, po tri prípady okresy Dunajská Streda, Považská Bystrica, Senica, Šaľa a Zvolen.

Po dva prípady boli v okresoch Kežmarok, Kysucké Nové Mesto, Levice, Púchov, Žarnovica a Žiar nad Hronom, po jednom prípade zaznamenali okresy Košice a okolie, Krupina, Medzilaborce, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Pezinok, Ružomberok a Zlaté Moravce.

Ministerstvo zdravotníctva SR spresnilo, že pozitívne testovaných bolo 364 žien a 315 mužov a sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 88 rokov.

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v krajine je doteraz 11 617, od začiatku vypuknutia ochorenia sa urobilo 474 845 laboratórnych testov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 6807.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) na sociálnej sieti informoval, že početnejší výskyt nových prípadov ochorenia COVID-19 evidujú regionálne úrady v Bratislave, Dolnom Kubíne, Prievidzi, Bardejove, Nových Zámkoch, Trnave, Topoľčanoch a Svidníku.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) väčšinou pozitívne testovali dohľadané kontakty. Pozitívne prípady v pôsobnosti RÚVZ Dolný Kubín, Svidník, Bardejov a Prievidza sa zväčša potvrdili u ľudí po účasti na početnejších svadobných hostinách. V prípade RÚVZ Trnava bolo okrem dohľadaných kontaktov potvrdené ochorenie COVID-19 aj u osôb, ktoré sa zúčastnili hokejového zápasu.

RÚVZ Nové Zámky zaznamenal ochorenie okrem dohľadaných kontaktov aj u niektorých pracovníkov zariadenia sociálnych služieb v okrese Nové Zámky. „Známe sú zatiaľ výsledky testovania personálu, pozitívny výsledok sa potvrdil u desiatich pracovníkov, ktorí sa v súčasnosti nachádzajú v domácej izolácii,” spresnil ÚVZ.

„Medzi potvrdené úmrtia patrí skon 60-ročnej pacientky, ktorá zomrela 5. septembra v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku. Pitva a opakované laboratórne testy potvrdili u zosnulej úmrtie na pľúcnu formu ochorenia COVID-19. Ďalším potvrdeným úmrtím je 76-ročný muž, ktorý zomrel 17. septembra vo Fakultnej nemocnici v Trnave. Tretím je 77-ročný pacient, ktorý skonal 21. septembra v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku,“ uviedla Eliášová.

Štvrtým novým úmrtím je skon 83-ročného pacienta, ktorý zomrel 21. septembra v nemocnici s poliklinikou v Michalovciach a v tej istej nemocnici a v rovnaký deň zomrel aj 72-ročný muž.

Šiestym potvrdeným úmrtím je skonanie 15-ročnej pacientky vo Fakultnej nemocnici v Nitre, ktorá zomrela 7. septembra.

„V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 251 pacientov s novým koronavírusom alebo s podozrením naň. Potvrdené ochorenie má z nich 215 ľudí. Na JIS je 15 pacientov a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 24 ľudí,“ dodala Eliášová.

- Reklama -

1 komentár

  1. Úmrtia budú zrejme stále pribúdať. Dúfam, že aspoň pomôžu k pádu tejto vlády aby, neboli celkom zbytočné!!! Tak ako bývalá opozícia zneužila vraždu Ku_ciaka na to, aby útočila na vládu pod vedením Fi_ca, tak teraz sa tu otvára možnosť využiť úmrtia na covid 19 na položenie tejto neschopnej vlády pod vedením zlodeja a plagiátora Mat_oviča!!! Mat_ovič je obrovskou hanbou pre celé Slovensko a hlavne pre rodu verných Slovákov!!! Čím skôr skončí na poste premiéra tak tým menej škody napácha. Svoju diplomovú prácu ešte dokázal zamiesť pod koberec, ale som zvedavý ako zametie pod koberec podnikanie svojej manželky? Tiež mu to budú tolerovať koaliční partneri? Už sa neviem dočkať!!! Verím, že nás budete informovať čo nového. Inak dáko ostalo hrobové ticho okolo toho úžerníka, daňového a pozemkového podvodníka Kis_ku!!! Vzdal sa predsedu strany Za ľudí a tým to akože skončilo? Prestalo sa vyšetrovanie ako to bolo s tými pozemkami? Ani videa čo boli na nete nepohli s tým? Čo robia vyšetrovatelia z NAKA? Že by mali až toľko práce z hľadaním a vytváraním nových dôkazov proti Koč_nerovi a Zsuzsovej? Isto majú starosti aj s Koč_nerovimi zmenkami a okolo údajnej objednávky vraždy Rus_kom. Tak na Kis_ku akosi nie je čas a nie to ešte na Mat_ovičovu manželku, že? Ale ako sa vraví; Božie mlyny melú pomaly, ale isto.

Comments are closed.