V Bruseli obmedzujú otváracie hodiny barov, kaviarní i pohostinstiev

0
Ľudia s ochrannými rúškami na zabránenie šíreniu nového koronavírusu kráčajú cez námestie Grand Place v historickom centre Bruselu. Foto: TASR/AP

Otváracie hodiny barov a kaviarní v Bruseli budú v dôsledku šírenia nového koronavírusu od pondelkového večera obmedzené. Zakázaná je tiež konzumácia jedál a nápojov v pouličných stánkoch s občerstvením. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

Všetky bary a kaviarne musia byť medzi 23.00 h a 6.00 h zatvorené. Akékoľvek ďalšie podniky predávajúce nápoje alebo jedlo budú zatvorené od 22.00 h.

Podľa belgických médií tamojšie úrady zvažovali zaviesť uzavretie barov a kaviarní už od 22.00 h, ale tento návrh bol zamietnutý s cieľom vyjsť v ústrety podnikom, ktoré už v dôsledku pandémie zaznamenali veľké straty.

Podľa belgickej federácie kaviarní totiž nemusí polovica z 12 000 barov v krajine prežiť krízu spôsobenú pandémiou.

Miestne úrady tiež oznámili zvýšenie testovacích kapacít v celom meste a budú presadzovať zhromažďovanie iba s účasťou maximálne desiatich osôb.

Od začiatku pandémie zaznamenali v Belgicku viac ako 114 000 prípadov nákazy novým koronavírusom vrátane 9980 úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19. V posledných týždňoch pribúdalo najviac prípadov nákazy práve v Bruseli.

Belgicko napriek prudkému nárastu nových prípadov nákazy koronavírusom ruší od 1. októbra povinné nosenie rúšok vo vonkajších priestoroch. Zároveň z doterajších 14 dní skrátilo na sedem obdobie samoizolácie pre ľudí, ktorí boli v kontakte s osobou s ochorením COVID-19.

- Reklama -