Komárno: V nemocnici je hospitalizovaných deväť ľudí z domova dôchodcov

0
domov dôchodcov Kližská Nemá (foto: domdochodcov.com)

Regionálny úrad verejného zdravotníctva čaká na ďalšie výsledky vyšetrení klientov Domova dôchodcov v Klížskej Nemej v okrese Komárno, kde sa klienti i zamestnanci zariadenia nakazili novým koronavírusom. Doteraz bolo v zariadení potvrdených 41 prípadov ochorenia COVID-19 u klientov a 16 prípadov u zamestnancov zariadenia.

„Vo štvrtok (24. 9.) sa zhoršil zdravotný stav deviatich pozitívne testovaných ľudí, ktorí boli hospitalizovaní na Infekčnej klinike Fakultnej nemocnice v Nitre,“ potvrdila regionálna hygienička Denisa Masárová. V okrese Komárno pribudlo vo štvrtok 14 nových pozitívne testovaných prípadov, podľa slov Masárovej išlo najmä o dohľadané kontakty a pacientov, ktorých poslali na testovanie všeobecní lekári.

Domov dôchodcov v Klížskej Nemej je v súčasnosti v karanténe, platí v ňom zákaz návštev, prijaté boli všetky potrebné opatrenia. Zariadenie je rozpočtovou organizáciou v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Klížska Nemá. Hlavná budova má izby s celkovou kapacitou 72 osôb, kapacita penziónu v areáli domova je 18 osôb.

„Pozitívne testovaných klientov sme umiestnili v jednej budove, kde sa o nich stará pozitívne testovaný personál, negatívne testovaní klienti sú v druhom objekte,“ uviedla Masárová. Podľa jej slov pracovníci RÚVZ situáciu v zariadení monitorujú a naďalej sledujú zdravotný stav všetkých klientov i zamestnancov.

- Reklama -