Lipšic nebude kandidovať za generálneho prokurátora: Som užitočnejší v skutočnej aréne boja proti zločinu, v prvej línii

0
Daniel Lipšic (Autor: TASR)

Advokát a bývalý minister vnútra a spravodlivosti Daniel Lipšic nebude kandidovať na funkciu generálneho prokurátora SR. Svoje rozhodnutie zverejnil na sociálnej sieti. Funkcia generálneho prokurátora je podľa neho administratívno-manažérska, pretože musí vytvárať podmienky a priestor na to, aby sa nebáli ľudia z polície či prokuratúry postaviť pred súd kohokoľvek, kto porušuje zákony. On sa však lepšie cíti v právnej praxi.

„Svoje poslanie dnes vidím skôr v právnej praxi – pri výsluchoch, rekonštrukciách na mieste činu, v pojednávacích miestnostiach – teda v nastoľovaní Spravodlivosti v skutočnej aréne.

Skutočná aréna boja proti zločinu by mi vo funkcii generálneho prokurátora chýbala. Som presvedčený, že som dnes užitočnejší v prvej línii, teda pri každodennom riešení konkrétnych prípadov a káuz, ktoré sú „na stole“ a ktoré – pevne verím – ešte pred súd dostaneme. A to je dôvod, pre ktorý nebudem kandidovať na pozíciu generálneho prokurátora,” napísal Lipšic na sociálnej sieti.

Doplnil ešte, že Slovensku želá odhodlaného a rozhodného generálneho prokurátora, ktorý vzíde z najtransparentnejšej súťaže v histórii. „Zároveň nám všetkým želám dostatok čestných, odhodlaných, nebojácnych a rozhodných prokurátorov. Verím, že aj vďaka nim spravodlivosť na Slovensku zvíťazí!,” uzatvára Lipšic svoje rozhodnutie.

Poslanci majú voliť kandidáta na generálneho prokurátora na schôdzi NR SR, ktorá sa začne 24. novembra. Návrhy na kandidátov možno podávať do 9. októbra do 16.00 h.

https://www.facebook.com/daniel.lipsic.5/posts/10223564519968989

-ld-

- Reklama -