Gröhling: Na Slovensku je celkovo zatvorených 17 škôl

0
Minister školstva Branislav Gröhling (SaS), Foto: TASR

Na Slovensku je k pondelku z dôvodu ochorenia COVID-19 úplne zatvorených 17 škôl. Ide o mierny nárast, v piatok 18. septembra ich bolo 13. Potvrdil to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

„Zatvorených je 224 tried, momentálne máme doma 8100 detí,” povedal minister. Potvrdil, že cez víkend čísla mierne narastú, a potom počas týždňa klesajú. „Je to spôsobené aj tým, že veľmi veľa prípadov je v piatok,” vysvetlil šéf rezortu školstva.

Gröhling poznamenal, že stále ide o zhruba jedno percento žiakov, ktorí sú v domácej izolácii, čo vníma pozitívne. „Budem informovať aj kolegov z pandemickej komisie, aby nové podmienky alebo nastavenia, ktoré by mali platiť od októbra, zohľadňovali ten systém,” poznamenal. Zopakoval, že tento školský rok bude dynamický. „Stane sa, že mesiac budeme v škole, a potom týždeň alebo dva doma, budeme si musieť na to zvyknúť. My na základe toho budeme nastavovať celý obsah vzdelávania,” uzavrel.

Rezort školstva inicioval mechanizmus, aby boli každý deň k dispozícii čerstvé informácie o tom, čo sa v školstve deje. Ide o platformu COVID – školský semafor na získavanie informácií od riaditeľov škôl a školských zariadení o vývoji epidemiologickej situácie.

- Reklama -